Väliselt peterselli meenutava koriandri lehed (kinza) sisaldavad rohkesti C-vitamiini ja on maitsvaks lisandiks salatites ja suppides. Reeglina kasutatakse vaid koriandri lehti, ent nt tai köögis kasutatakse koriandrivarsi karride maitsetsamiseks. Koriandrilehed on mehhiko köögis enim kasutatav maitsetaim (nt guacamole), samuti on koriander asendamatu tai köögis. Koriandrilehti kasutatakse nii roogade kaunistamiseks, kui ka hakitult kastmete ja hautiste maitsestamiseks. Ingliskeelseis maades tuntud ka hiina peterselli nime all. Vt ka koriandriseemned. NB! Kui nt Suurbritannias räägitakse 'coriander leaves' ja 'coriander seeds' (ehk siis koriandrilehtedest ja koriandriseemnetest), siis USAs kasutatakse termineid 'cilantro' (lehed) ja 'coriander' (seemned). Seda tasuks võõrkeelseid retsepte lugedes silmas pidada.